top of page
Tekstbegin

Co-Active Coaching
zelfvertrouwen = leren op jezelf te vertrouwen

Benieuwd wat deze methode voor jou kan doen? Vraag een sessie aan en ervaar het zelf!

Samen op onderzoek uit

We zijn eraan gewent om te luisteren met een eigen 'filter'. Als je naar iemands verhaal luistert denk je snel aan je eigen ervaringen. Eventueel advies geef je veelal vanuit jouw eigen perspectief. Voor anderen weet je altijd 'heel goed' wat ze het beste kunnen doen om een probleem op te lossen, voor jezelf lukt dat meestal minder goed. 

​Stel je nou voor dat je een tweede paar hersenen erbij krijgt voor het oplossen van jouw probleem. En een navigator, die je door je eigen gedachten loodst.

Je krijgt een neutrale kijk op je gedachten van een derde persoon. Door het herhalen van je uitspraken en vragen te stellen helpt je coach jou bij het ontrafelen van jouw probleem zodat je er zelf goed naar kunt kijken en je eigen conclusies kan trekken. Omdat de daaruit resulterende oplossingen uit JOUW komen, liggen ze dichter bij jezelf. Daardoor is het waarschijnlijker dat je ze daadwerkelijk toe gaat passen.   

Co-Active Coaching gaat ervan uit dat mensen van nature creatief, vindingrijk en compleet zijn. De focus ligt tijdens het gesprek op jouw als gehele persoon, niet alleen het deel waar je tegenaan loopt. Hierdoor kom je echt op de kern van een probleem en kun je het grondig aanpakken en voorgoed oplossen.

Accepteren wie jij bent

Jij en jij alleen bent jij. Dat klinkt ingewikkeld en heel simpel tegelijk. Als jij jezelf kent en weet waarom je op sommige momenten zenuwachtig wordt of slecht over jezelf denkt ("Ik kan dit niet" "De anderen zijn veel beter") kun jij een bewuste keuze maken. 

Als coach leer ik jou te zien, wat jij allemaal al in je draagt. Wat zijn jouw krachten en valkuilen? En hoe kun je die juist tot je voordeel gebruiken? Hoe omarm je wie jij bent? 

 

Zelfvertrouwen

Door de nieuwe kijk op wie je bent sta je sterker in je schoenen.

Je wordt emotioneel weerbaar in elke situatie en kunt ook met kritiek of tegenslagen makkelijk(er) omgaan.  

bottom of page