About me

Meet your coach: Bernadette Dengler

Musical Magics - 2014

Je kunt ook op mijn socials verder speuren:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Mag ik me voorstellen? 

Mijn naam is Bernadette Dengler, oftewel Detti. Ik kwam in 2001 van Oostenrijk naar Nederland voor een musicalopleiding en deze stap heeft me naar de meest bijzondere plekken gebracht, op werk- en zeker ook privégebied.

Ik mag met mijn 35 jaar terugkijken op een fantastische, heel diverse carrière, die nog steeds gaande is en me telkens weer nieuwe kanten opstuurt. Ik leer elke dag bij, omdat ik elke uitdaging aanpak en er altijd 200% voor ga.

Op toneel heb ik als danseres en zangeres, in een rol, het ensemble en als lead gestaan. Ik mocht in grote en kleine musicals, dinnershows en met de meest uiteenlopende klussen op verschillende locaties staan, van Ahoy tot de verjaardag van tante Bep. In Duitsland stond ik als een van de dansers van het Deutsche Showballett 3 jaar lang in een grote TV-show op ZDF, mocht een aantal producties choreograferen en zelfs een musical ‘from scratch’ mee opbouwen, incl. casting, audities, organisatie en alles rondom de productie zelf. Tijdens mijn contractperiode bij een Stadttheater had ik de kans om bij alle afdelingen een kijkje te nemen en als deel van het productieteam mee te maken, wat allemaal bij zo een groot en alomvattend theaterbedrijf komt kijken en er aan meewerken, om ideeën werkelijk te laten worden en in een prachtige show op te zetten. En er zijn nog zo veel andere projecten zoals bands en muzikanten waarmee ik samen mocht werken en ook op muzikaal gebied steeds meer mocht groeien.

Dit alles bij elkaar heeft me veel kennis opgeleverd, die ik graag wil gebruiken om de nieuwe generatie van artiesten optimaal op weg te helpen.