About me

Meet your coach: Bernadette Dengler

Op de foto: Musical Magics - 2014

Je kunt ook op mijn socials verder speuren:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Hi, mijn naam is Bernadette Dengler, oftewel Detti -

leuk dat je me hebt gevonden! 

Geboren in Oostenrijk ben ik in 2001 naar Nederland verhuisd voor een musicalopleiding. Deze stap heeft me naar de meest bijzondere plekken gebracht, op werk- en zeker ook privégebied.

Ik mag met mijn 41 jaar terugkijken op een fantastische, heel diverse carrière, die nog steeds gaande is en me telkens weer nieuwe kanten opstuurt. Ik leer elke dag bij, omdat ik elke uitdaging aanpak en er altijd 100% voor ga.

Ik ben een analist. Ik wil altijd weten waar iets vandaan komt, hoe het in elkaar zit en waarom iets zo is als het is.

Deze eigenschap heeft me in mijn carrière als artiest - musical performer, danser, dance captain, choreograaf, artistieke leider - en ook in zo veel andere banen - zoals project manager, vertaler, trainer, docent - en uiteraard als COACH enorm geholpen!

Op toneel heb ik als danseres en zangeres, in een rol, het ensemble en als lead gestaan. Ik mocht in grote en kleine musicals, dinnershows en met de meest uiteenlopende klussen op verschillende locaties staan, van Ahoy tot de verjaardag van tante Bep. In Duitsland stond ik als een van de dansers van het Deutsche Showballett 3 jaar lang in een grote TV-show op ZDF, mocht een aantal producties choreograferen en zelfs een musical ‘from scratch’ mee opbouwen, incl. casting, audities, organisatie en alles rondom de productie zelf.

Tijdens mijn contractperiode bij een Stadttheater had ik de kans om bij alle afdelingen een kijkje te nemen en als deel van het productieteam mee te maken, wat allemaal bij zo een groot en alomvattend theaterbedrijf komt kijken en er aan meewerken, om ideeën werkelijk te laten worden en in een prachtige show op te zetten. En er zijn nog zo veel andere projecten zoals bands en muzikanten waarmee ik samen mocht werken en ook op muzikaal gebied steeds meer mocht groeien.

Als artiest moet je emotioneel weerbaar zijn om goed met kritiek om te kunnen gaan en toch dicht bij jezelf te blijven.

Daarvoor is het heel belangrijk je eigen motivatie, verlangen en wens en vooral jezelf goed te kennen. Ik ben wel achter gekomen, dat dit lang niet alleen voor artiesten geldt... 

Maar hoe maak je bewuste keuzes in je leven die een flow creëren en je brengen waar je wilt zijn? 

Met deze vraag gaan we samen aan de slag zodat je voor jouw eigen, authentieke doel kan gaan zonder onderbewuste beperkingen en eindelijk "in de spotlight" kunt gaan staan!