top of page

Kickstart - De analyse

Dans

Zang

Spel

Musical

De "koningsdiscipline" met zang, dans EN spel is musical. Hierbij komen alle disciplines bij elkaar. Om dit te doen moet je een allrounder in je vak worden, die ook daadwerkelijk alles tegelijk kan doen. 

Denk hierbij aan ademsteun tijdens het dansen, liedinterpretatie als je zingt, emoties overbrengen in een choreografie etc. 

Door mijn ruime ervaring als allrounder in de musicalwereld weet ik precies waar je op moet letten en leer jou de juiste techniek om succesvol op het toneel in een musical te kunnen staan.

Ben jij klaar voor de start van jouw carrière? Neem vrijblijvend contact op en laat ons kijken wat ik voor je kan doen!

of wil je liever live contact?

Tekstbegin

Techniek, know-how, mindset en zelfbewust optreden - als je deze pijlers beheerst staat jou niets meer in de weg om een succesvolle carrière op toneel te kunnen beginnen. 

Of je nou nog beginnend bent of al ruime ervaring hebt, in dit vak ben je nooit uitgeleerd. Er is altijd wel iets te nieuws te leren, tips & tricks toe te passen en jezelf nog beter in je te kracht zetten. 

Ambitie, dat zou jouw sleutelwoord moeten zijn om naar de top te komen. Daarom biedt stARTISTcoaching jou de ruimte en kennis om ALLES eruit te halen wat bij jou inzit. 

Hieronder vindt je de belangrijkste speerpunten voor elke discipline. Bij stARTISTcoaching werk je altijd vanuit jouw niveau en zorg ik ervoor dat je de stappen kunt maken die je nodig hebt om jouw ideaal te bereiken.

We werken samen aan je danstechniek vanaf het punt waar je nu staat. 

Dit kan in een tal verschillende dansstijlen:

 • Klassiek ballet 

 • Spitzetechniek (dit vereist een bepaald technisch level)

 • Jazz- en musical-/ showdans - hieronder vallen ook specifieke stijlen zoals Charleston, Fosse, etc.

 • Tapdans

 • Modern

 • Streetdance

De dansstijl is eigenlijk onbelangrijk. In de coaching versterken we precies wat jij nodig hebt en binnen jouw fysieke mogelijkheden ligt.

Hierbij zullen we altijd met een korte warm-up starten en daarna aan jouw vraagstuk werken. 

Het belangrijkste is: Wat wil jij graag leren? 

Of je nou een nummer voor een auditie moet voorbereiden, je repertoire wilt uitbreiden of gewoon een bepaalde klankkleur beter onder de knie krijgen, je hebt het zo voor elkaar! 

We werken met CVT (=Complete Vocal Technique). In deze zangtechniek wordt vanuit bepaalde klanken gewerkt, die automatisch je techniek aanpassen. Je past dit direct in het nummer toe, dat je wilt zingen. 

Ook aan je muzikaliteit gaan we sleutelen. Hoe zou het zijn om een lied helemaal je eigen te kunnen maken? Je eigen 'flavour' toevoegen? We gaan op zoek naar jouw stem, timing en invulling. 

 

Wat misschien zelfs nog belangrijker is dan de techniek is het gevoel waarmee je zingt. Zelfs met een vlekkeloze zangtechniek kan het nog zijn, dat je niet geraakt wordt door iemands stem.

En het maakt niet uit, in welke zangstijl je zingt, deze techniek kan voor alle zangstijlen ingezet worden. 

In een coaching sessie met zang gaan we ook op je ademsteun in, ontwikkelen samen een individuele inzing-routine voor jou en werken gericht aan jouw coachingvraag. 

Acteren is niet alleen een trucje. Hoe dichter je bij jezelf kunt zoeken naar bepaalde emoties, hoe geloofwaardiger je een personage neer kunt zetten.

 

Uitgaand van jouw ervaring gaan we de verdieping in. We gaan op zoek naar het antwoord op ‘de vijf W’s’. Wie, wat, waar, wanneer, waarom? Als je een personage speelt is het belangrijk om deze rolverdieping voor jezelf helder te hebben.

 

Verder gaan we proberen om zo dicht mogelijk bij jouw eigen emoties te komen en ervoor zorgen dat je deze kunt inzetten voor een bepaalde rol.

De beste start van elk traject is de “Kickstart”. In twee sessies gaan we achterhalen waar je nu staat en maken we een plan van aanpak aan de hand van de volgende vragen:

 • Wat heb je tot nu toe gedaan?

 • Wat kun je nu?

 • Welk type ben jij?

 • Welke stijl past het beste bij jou?

 • Wat wil je graag doen?

 • Wat houdt jou tegen om daar te komen?

 • Waaraan moet nog gewerkt worden om dat doel te halen?

 • Welke stappen moet je in het vervolg gaan zetten?

Hoe doen we dit?  Klik hier voor verdere informatie.

bottom of page