top of page

Breath Flow Pilates - Re-connect with your body

Tekstbegin

Als zanger, danser en acteur is je lijf je instrument. Daarom is het essentieel dat jouw instrument onderhouden wordt. Inmiddels is het alweer 17 jaar geleden dat ik hiervoor de perfecte manier ontdekt heb: Breath Flow Pilates! Hiermee kun je niet alleen je ademhalingspieren trainen, ook wordt je verbinding met je lichaam sterker! Lees verder voor meer informatie.

Waarom is dit interessant voor een zanger | danser | acteur | musicalartiest?

​

Terwijl ik het liefst zware en technische lessen doe was dit toch iets waar ik in ben blijven hangen.

Waarom? Pilates heeft me van mijn rugpijn geholpen, mijn zang heeft meer 'body' gekregen door het ademhalingsritme, wat de ademsteun heeft versterkt. Daarnaast geeft pilates je meer energie zonder je uit te poweren en door de werking op je diepe spieren wordt je lichaam steeds sterker, om zowaar alle dansstijlen of andere belastingen aan te kunnen. 

​

Je kunt dus met deze ene les je lichaam optimaal bijhouden voor alle disciplines!

Klik op de logo om je voor jouw eerste (gratis) proefles aan te melden.

BreathFlowPilates 3.JPG

Pilates voor alle niveaus

​

Het maakt niet uit of je nou je eerste Pilates les gaat volgen of een geroutineerde beweger bent. 

​

Breath Flow Pilates drijft op ademhaling. De basis is het inademen in je lage rug en intrekken van je buik bij het uitademen. Elke enkele beweging wordt vanuit die ademhaling gestuurd en benaderd. Hierdoor gebruik je altijd je 'core' en je diepste spieren tijdens de work-out.

De reeks heeft een logische volgorde. We beginnen staand, door naar de grond, je buik, je rug, zittend en je eindigt weer staand. Zo maak je de cirkel rond. In de oefeningen gebruik je elke nog zo kleine spier die in je lijf zit. Je spreekt je arm- en beenspieren aan, tot aan je tenen.

Overmatige spanning haal je telkens tussen de pilatesoefeningen weg. Je leert geïsoleerd te bewegen, alleen de spier die je nodig hebt op dit moment is aan het werk. Door de herhalingen kun je echt de diepte ingaan met de oefeningen.

Door de concentratie op je lijf ben je volledig in het moment aanwezig, wat ook je hoofd vrij maakt.

​

Enkele andere voordelen van Pilates

​

  • Aan pilates doen helpt niet alleen bij het verbeteren van je lichaamshouding en je flexibiliteit. Pilates is ook een middel om je even helemaal los te maken van de wereld en je stress en zorgen aan de kant te schuiven - mindfulness op zijn best.

  • Spieren worden niet per se groter, maar krijgen juist meer definitie en worden sterk vanuit de diepe lagen. Tegelijkertijd helpen de oefeningen je lichaamshouding te verbeteren en wordt je leniger en flexibler.

  • Mooie side effect: Door je lichaam in vorm te brengen voel je je beter in je vel en versterk je zo je zelfvertrouwen.

​

Wil je jouw body en mind verbeteren en ben je benieuwd of pilatessen iets voor jou is? Give it a try! Je kunt Flowpilates gewoon thuis in je eigen woonkamer uitoefenen, dankzij mijn online lessen. Hoe chill is dat?! Doe een keertje mee (zie rooster hieronder) en kijk wat het voor je doet! Pilates is geschikt voor mannen, vrouwen, senioren, jongeren en alles wat daar tussenzin zit. Kortom: voor iedereen!

Online Pilates work-out

Een live Flow Pilates work-out via Zoom. Om deel te kunnen nemen heb je een Password nodig. Dit krijg je persoonlijk toegestuurd.

Kijk voor de voorwaarden op de pagina  'Pakketten & Tarieven - Pilates' 

Maandag

geen les

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

geen les

8:15 - 9:05

19:30 - 20:30

geen les

Zaterdag

geen les

Zondag

10:00 - 11:00

Pilates on demand

Komt de tijd in het rooster even niet uit? Dan kun je elke dag ook de les van de dag 'on demand' volgen. Elke ochtend, ongeveer 1 uur na de live les, gaat de video opname van de les online en is daarna tot de volgende week beschikbaar. 

Pilates

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

"Mijn bloedcirculatie is helemaal veranderd! Als ik naar buiten ga, heb ik het op eens niet meer koud."

EVELYNE

"Ik voel me veel positiever als ik de dag met Pilates start."

AMELIE

"Sinds enige tijd voelde het alsof mijn lijf me in de steek laat. Pilates heeft mijn relatie met mijn lijf nieuw leven ingeblazen. Ik voel spieren die ik al lang niet meer heb gevoeld."

SANDRA

"Ik ben zangeres en ik merk nu echt het verschil van een dagje zonder pilates en met. Ik heb een zo veel betere ademsteun als ik de dag met Pilates ben gestart."

LISBETH

bottom of page