Pilates Flow

 

Als zanger, danser en acteur is je lijf je instrument. Daarom is het essentieel dat jouw instrument onderhouden wordt. Inmiddels 17 jaar geleden heb ik hiervoor de perfecte manier ontdekt: Flow Pilates!

Terwijl ik het liefst zware en technische lessen doe was dit toch iets waar ik bij ben blijven hangen.

Waarom? Het heeft me van mijn rugklachten af geholpen, mijn zang heeft meer 'body' gekregen door het ademhalingsritme, wat de ademsteun heeft versterkt, het geeft energie zonder je uit te poweren en door de werking op je diepe spieren wordt je lichaam steeds sterker om zowaar alle stijlen dans of andere belastingen aan te kunnen.

Wat is er zo bijzonder aan?

Flow Pilates drijft op ademhaling. De basis is het inademen in je lage rug en intrekken van je buik bij het uitademen. Elke enkele beweging wordt vanuit die ademhaling gestuurd en benaderd. Hierdoor gebruik je altijd je 'center' en je diepste spieren. 

De reeks heeft een logische volgorde. We beginnen staand, door naar de grond, je buik, je rug, zittend en je eindigt weer staand. Zo maak je de cirkel rond. In de oefeningen gebruik je elke nog zo kleine spier die in je lijf zit. Je spreekt je arm- en beenspieren aan, tot aan je tenen. Overmatige spanning haal je telkens tussen de oefeningen weg. Je leert geïsoleerd te bewegen, alleen de spier die je nodig hebt op dit moment is aan het werk. 

Door de herhalingen kun je echt de diepte in gaan met de oefeningen. Door de concentratie op je lijf ben je totally in het moment aanwezig, wat ook je hoofd vrij maakt. 

Enkele andere voordelen van Pilates: 

  • Aan pilates doen helpt niet alleen bij het verbeteren van je lichaamshouding en je flexibiliteit. Pilates is ook een middel om je even helemaal los te maken van de wereld en je stress en zorgen aan de kant te schuiven.

  • Spieren worden niet per se groter, maar krijgen juist meer definitie. Tegelijkertijd helpen de rek- en strekoefeningen je lichaamshouding te verbeteren.

  • Mooie side effect: Door je lichaam in vorm te brengen voel je je vanzelf beter over jezelf.

Zelf ervaren? Give it a try! Doe mee met de online les (zie rooster hieronder) en kijk wat het voor je doet! Gewoon vanuit je eigen huiskamer, hoe chill is dat?! 🙃😊🤗

Pilates live online

Flow Pilates online via Zoom. Om deel te kunnen nemen heb je een Password nodig. Dit krijg je persoonlijk toegestuurd.

Kijk voor de voorwaarden op de pagina 'Pakketten & Tarieven - Pilates'

Maandag

8:30 - 9:30

Dinsdag

8:30 - 9:30

Woensdag

8:30 - 9:30

Donderdag

8:30 - 9:30

Vrijdag

geen les

Zaterdag

geen les

Zondag

10:00 - 11:00

Pilates on demand

Komt de tijd in het rooster even niet uit? Dan kun je elke dag ook de les van de dag 'on demand' volgen. Elke ochtend, ongeveer 1 uur na de live les, gaat de video opname van de les online en is daarna 24 uur beschikbaar

Yoga Practice

TESTIMONIALS

"Mijn bloedcirculatie is helemaal veranderd! Als ik naar buiten ga, heb ik het op eens niet meer koud."

EVELYNE

"Ik voel me veel positiever als ik de dag met Pilates start."

AMELIE

"Sinds enige tijd voelde het alsof mijn lijf me in de steek laat. Pilates heeft mijn relatie met mijn lijf nieuw leven ingeblazen. Ik voel spieren die ik al lang niet meer heb gevoeld."

SANDRA

"Ik ben zangeres en ik merk nu echt het verschil van een dagje zonder pilates en met. Ik heb een zo veel betere ademsteun als ik de dag met Pilates ben gestart."

LISBETH